Ne İş Olsa Yaparım

Dijital Pazarlama

Ne iş olsa yaparım özellikle içerisinde olduğumuz kriz döneminde iş arayanların en çok kullandığı tabirlerden bir tanesi oldu. Kriz döneminde geçim kaygısı ile kendi mesleği olmayan işleri yapan ya da yapmaya talip olan insanları kesinlikle kınamıyoruz. Fakat insanların iş konusunu sadece maddi bir tatmin olarak görmemesi ve kendine buna göre bir çizgi belirlemesi gerektiğini düşünüyoruz.

Artık klişeleşmeye başlamış doğru bir laf var. “Sevdiği işi yapan haftada 7 gün tatil yapar” şeklinde. Bu söz motive edici ve doğruluk oranı oldukça yüksek bir söz. Fakat şu da bilinmelidir ki her işin zorluğu mutlaka olacaktır. Gülü seven dikenine katlanır mantığı ile işimizin zorluklarını da işin bir parçası haline getirip çözmemiz gerekir.

Herkes Çocuğu Bilgisayar Başında Çalışsın İstiyor

İnsanlar bilgisayar başında yapılan işleri oldukça kolay zannediyorlar. Bunun böyle olmadığını en iyi ofis çalışanları bilir. Vücut yorgunluğu güzel bir dinlenme ile sona erse de kafa yorgunluğu böyle olmaz. Uzun süre bilgisayar başında çalışmak uzun süre bilgisayarda boş vakit geçirmeye benzemez. Birinde herhangi bir kaygı ve hata riski olmaksızın olursunuz o ekranın karşısında diğerinde ise yaptığınız bir hata sizi yada şirketinizi ciddi bir yükümlülük altına sokabilir.

İş Veren Açısından Ne İş Olsa Yaparım Anlayışı

İşverenler tarafından bu konu ne iş olsa yapar ne kadar çalışkan bir adam diye algılanmaz. İşverenler tarafından bu konu herhangi bir konuda uzmanlaşamamış  şimdiye kadar kendini yetiştirememiş ve yetiştirme kaygısı olmayan insan algısı oluşturur.

Bu sebeple özellikle genç arkadaşlar geleceği olan işlerde uzmanlaşmalı kendilerine hedeflerini koyarak uzmanlık alanlarında çalışmaya ve kendilerini geliştirmeye devam etmelidirler.

Bilgisayar Başında da Farklı Uzmanlık Alanları Söz Konusu

Önceleri her işte bilgisayar kullanabilmek bir katma değer oluşturuyordu.  Bu dönemler MSDOS işletim sisteminin kullanıldığı kolay işlemler için dahi komut yazılması gerektiği dönemlerdi. Şimdi ise gerek Windows, gerek Mac OS gerekse Linux işletim sisteminin kullanılması eskisine göre çok daha kolay. Dolayısıyla sadece bilgisayar kullanabiliyor olmak bir farklılık oluştıırmuyor. Bilgisayar alanında da Bilgisayarlı Muhasebe, Grafik Tasarım …. gibi alanlarda uzmanlaşmak gerekiyor. 

Gençler boş vaktin kıymetinin bilinmediği  öğrencilik yıllarında vakitlerini bilgisayarda boş işler yaparak değil de kendilerini geliştirerek, bir alanda uzmanlaşarak geçirirlerse ne iş olsa yaparım mantığı sona erer. Tabi bilgisayar harici işler için de aynı durum söz konusu.

Bu sayede ülkemizdeki kaliteli iiş gücü artar ve ülke ekonomimize de fayda sağlayabiliriz.